فرایند ارسال و تصویب طرح های پژوهشی مرکز
مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی آماده دریافت طرح های پژوهشی در زمینه های مختلف آموزش علوم پزشکی است. شایان ذکر است طرح هایی که ماهیتاً با هدف توسعه آموزش ارائه می شوند، کماکان در مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه (EDC) مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت تایید، تحت عنوان طرح های HSR از حمایت مالی معاونت آموزشی دانشگاه برخوردار می شوند (برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه به وب سایت EDC به آدرس edc.tums.ac.ir مراجعه کنید).
روند ارسال طرح
برای ارسال طرح تحقیقاتی لازم است که اعضای محترم هیات علمی طی بازه زمانی مشخصی که هر ساله اعلام می شود، با نام کاربری و رمز عبور خود به عنوان مجری وارد سامانه پژوهشیار (به آدرس research.tums.ac.ir) شوند و پس از انتخاب "مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی" اجزای مختلف پروپوزال خود را در سامانه ثبت کنند.
نکته: لازم است حتما یکی از مجریان طرح تحقیقاتی در استخدام دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد تا قرارداد مالی با ایشان منعقد شود.
طرح دریافت شده توسط مرکز به صورت اولیه بررسی می شود و چنانچه منطبق بر حوزه مرکز تحقیقات نباشد، وارد فرایند داوری نمی شود و این امر با ذکر دلیل طی نامه ای در سامانه پژوهشیار به مجری طرح اطلاع داده می شود.
نکته: چنانچه طرح در حوزه آموزش پزشکی اما به صورت طرح توسعه ای باشد، به مجری پیشنهاد می شود که پروپوزال را به واحد طرح های توسعه ای در EDC ارسال کند. به این منظور لازم است مجری نوع طرح را به HSR تغییر دهد و مرکز مورد نظر را مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه انتخاب کند. برای اعمال این تغییرات لازم است مجری با معاونت پژوهشی دانشگاه به آدرس research@tums.ac.ir مکاتبه انجام دهد.
روند ارسال داوری و تصویب
اگر در بررسی اولیه طرح مرتبط با حوزه مرکز تحقیقات تشخیص داده شود، پروپوزال از طریق سامانه پژوهشیار برای دو داور (ترجیحا یک نفر متدلوژی و یک نفر موضوعی) ارسال می شود. از داوران خواسته می شود تا طی حداکثر دو هفته به داوری طرح پرداخته و نهایتا نظر خود را به یکی از چهار حالت "تایید"، "ایرادات جزئی"، "ایرادات اساسی" یا "رد پروپوزال" ارائه دهند.
نکته: دستورالعمل و راهنمای داوران که معیارهای پروپوزال مطلوب و فرایند داوری را مشخص می کند، در اینجا آمده است.
نتایج داوری از طریق سامانه پژوهشیار به اطلاع مجری می رسد و از ایشان خواسته می شود تا طی حداکثر دو هفته اصلاحات را ارسال کنند.
پروپوزال های اصالاح شده در جلسه شورای پژوهشی مرکز که با دعوت از اعضای شورای پژوهشی مرکز و نماینده دانشگاه تشکیل می شود، مورد بررسی قرار می گیرند.
نکته: به منظور فراهم کردن فرصت بررسی بیشتر پروپوزال ها توسط اعضای شورای پژوهشی، حتی الامکان تلاش می شود یک هفته قبل از جلسه از طریق سامانه پژوهشیار در اختیار ایشان قرار گیرد.
پروپوزال هایی که در جلسه شورای پژوهشی مرکز مورد تایید قرار می گیرند، در همان جلسه رتبه بندی می شوند.
نکته: معیارهای رتبه بندی که بر اساس نظر معاونت پژوهشی دانشگاه لازم است لحاظ شوند، در اینجا آمده است.
صورت جلسه که شامل رتبه بندی پروپوزال های مطرح شده است، طی بازه زمانی مشخص از طریق سامانه پژوهشیار برای معاونت پژوهشی دانشگاه ارسال می شود. همچنین نسخه امضا و اسکن شده صورتجلسه برای معاونت پژوهشی ارسال می شود.
پژوهشگرانی که مایل هستند از حمایت مالی "مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی" برخوردار شوند، باید درخواست خود را به صورت مکتوب از طریق بخش ضمایم سامانه پژوهشیار به مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی ارسال کنند تا در صورت تایید و تصویب پروپوزال در مرکز تحقیقات برای بررسی و عقد قرارداد مالی به مرکز ملی ارسال گردد (برای اطلاعات بیشتر در خصوص انواع گرنت های مرکز ملی به آدرس nasr.ac.ir مراجعه کنید).
پس از اتمام طرح های پژوهشی، به منظور ارسال گزارش نهایی طرح لازم است سه فایل شامل گزارش نهایی طرح، مقاله منتج از طرح که برای مجله ارسال گردیده و تصویر سابمیت مقاله در مجله (چنانچه مقاله به مرحله چاپ نرسیده باشد) یا پذیرش مقاله، از طریق سامانه پژوهشیار ارسال گردد. تمام فایل ها باید با نام انگلیسی بارگذاری گردند.
نحوه استناد به افیلیشن مرکز در مقالات
در مقالات منتج از طرح های مصوب مرکز، افیلیشن مرکز به صورت زیر ذکر شود:
مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران Health Professions Education Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran |
پژوهشگران محترم موظف هستند در قسمت تقدیر و تشکر مقاله های فارسی و انگلیسی (Acknowledgment) عباراتی را در قالب مشخص زیر درج نمایند.
نکته: لازم به ذکر است عدم دقت در ذکر افیلیشن مرکز تحقیقات و دانشگاه و نیز عدم نگارش صحیح بخش تقدیر و تشکر مقالات به طریق ذکر شده، منجر به بروز مشکلاتی برای مجری از نظر امتیازدهی به طرح تحقیقاتی در سامانه پژوهشیار، ارسال طرح های بعدی در سیستم پژوهشیار، ثبت و دریافت تشویقی مقالات در سامانه تشویق مقالات شده خواهد شد.
مقاله |
جملات قسمت تقدیر و تشکر |
فارسی منتج از طرح تحقیقاتی |
این مقاله حاصل (بخشی از) طرح تحقیقاتی تحت عنوان ... مصوب مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ... به کد ... است که با حمایت مالی دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا شده است. |
فارسی منتج از پایان نامه |
این مقاله حاصل (بخشی از) پایان نامه تحت عنوان ... مصوب مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقطع ... در سال ... به کد ... است که باحمایت مالی دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا شده است. |
انگلیسی منتج از طرح تحقیقاتی |
This study was funded and supported by Health Professions Education Research Center (HPERC), Tehran University of Medical Sciences (Grant number ...). |
انگلیسی منتج از پایان نامه |
This Study was part of a PhD/MSc dissertation supported by Health Professions Education Research Center (HPERC), Tehran University of Medical Sciences (Grant number …). |
در صورتی که مجریان طرح پیشبینی کنند تا پایان زمان مقرر طرح قادر به اتمام آن و ارسال گزارش نهایی نخواهند بود، ضروری است قبل از اتمام مدت قانونی طرح جهت درخواست تمدید مدت اجرای طرح با کارشناس پژوهشی مربوطه در سیستم پژوهشیار مکاتبه نمایند.